Välj en sida

Lustigt nog så hör jag från flera håll angående blogg och företelsen att blogga, som placerar ”persona” i ett. Vilket i sin tur är signifikant med dessa ”bloggare” med dess hundra tusentals läsare. 

 

Det är dock avgrundsdjup stor skillnad på alla dessa fria skribenter som jag kallar ”bloggare”. Blogg är ju det forum man skriver i vilket kan skapas av vem som helst och vem som helst kan utrycka sina åsikter och känslor. Detta är mer eller mindre vedertaget, men det som är mindre vedertaget är den syn andra icke insatta människor vars intresse är föga intressant för bloggar. Placerar bloggar oavsett vem man är i ett fack. Denna företeelse får kompetenta skribenter tillika tankesmedjor att avstå från att ”blogga”.

Anmärkningsvärt om något. Carl Bildt har jag hänvisat till minst ett tio-tal gånger sedan 2008 då jag började blogga. Man behöver nödvändigtvis inte skriva om dagens auotfit och man behöver således inte bli placerad i ett fack. Men vår utrikesminister bloggar av den enkla anledningen att han säga vad han vill där utan att bli negligerad i traditionell media, eller för den delen refuserad. Det komiska i det hela är den journalist på Dagens Nyheter som uppmanade Carl Bildt att sluta blogga för journalistens arbete försvårades likväl förblev överflödig.

 

Var hamnar jag i för fack
Signifieras jag med dessa övriga bloggar vars agenda är att skriva om andra människors sämre sidor, eller kan man se ”bloggen” för vad det är. Ett forum där många olika åsikter åskådliggörs för omgivningen? Det är du som skriver som sätter agendan och prägeln på din blogg. Så vill man vara mamman som skriver om sina vardagsbetraktelser och eventuella utmaningar går det likväl som jag har gjort. Väckt opinion och förmedlat kunskap i olika ämnen.

 

Svårt för att skriva, börja blogga
Mitt tips för de som anser att de har svårt för att skriva vilket skulle kunna få utvecklas är just ”blogg” ett ypperligt verktyg för att förfina detaljer. Jämför mitt knackande på tangentbordet 2008, med de senaste artiklarna går det inte att jämföra där utvecklingen är så stor så jag skryter gärna och vida öppet om det. Det krävs dock att man är öppen för att ta emot kritik, vill lära sig nytt som kräver att man är lyhörd. Därefter krävs det tålamod för det tar tid att bygga upp en krets läsare och nätverk som lyssnar.