Välj en sida

Frida Boisen har skrivit ett par rader där hon fasar över argumentationen med hennes dotter om användande av BH och smink. Det är kan inte bli mer intressant eftersom jag själv har en dotter, inte fullt så lika gammal som Boisen:s dotter om 8 års ålder, men det visas tydliga signaler att det inte är lång tid kvar förrän jag själv är där.

Problematiken som Boisen tar upp är det allt för tidiga användande av just BH som inte fyller någon funktion. För BH är som vi alla vet ett plagg vars funktion underlättar vardagen något. Inte för att jag har erfarenhet;) men antar att det är som att gå i kostymbyxor för mig som kille utan kallingar. Av samma anledning som jag själv vill samla upp klockspelet förstår jag att damerna vill samla upp sina attiraljer 🙂

Min dotter kryper upp i min säng och säger "Jag åcko ha pappa". 3 år gammal :)

Men, för denne unga talang till 8 åring fyller inte BH någon större funktion mer än att det ska se ut på ett visst sätt. Vid 3 års ålder lyckades vår dotter ta frugan:s BH då hon stod i duschen, kröp upp i min säng och sa ”åcko ha”. Något oskyldigt och väldigt charmigt, men nu har sakfrågan kommit till en helt ny nivå hemma hos oss.

 

Jag ser ett par tydliga signaler där viss slapphet från vissa föräldrar vars förmåga att säga ”INTE ÄNNU” lyser med sin frånvaro av någon outgrundlig anledning. Och så får vi inte glömma den kommersiella agendan vars marknadsstrateger är något så oerhört duktiga på att pracka på människor, även barn saker som de egentligen inte behöver ännu. De vill tjäna mer pengar och vad gör man inte mer än att göra sin kundkrets större. Det gäller även smink som Boisen skriven en apropå om i sin post och de är ännu värre i sina marknadsstrategier.

 

Nu kan jag säga att jag är i samma situation då min dotter förväntade sig just en BH i present från sin mamma då hon kom hem från en veckas semester på Grand Canaria. Jag höll på att ramla baklänges och funderade kring hur tusan min lilla 7 åring började komma med dessa förfrågningar. Jag förstår att hon vill ha en häst, större hus, en ny iphone, pannkaka varje dag och så mycket man vill. Men en BH! Jag får inget vettigt svar när jag frågar för hon vill bara ha så jag får antagligen nöja mig med att det är den generella habegäret. Eller så försöker jag inbilla mig det för hon frågade tydligen i dagarna när hon kommer få tuttar. (Skjut mig)

 

Letar men hittar inget…..

Jag försöker utöver fråga min lilla donna jämte mig, men får fortfarande inget bra svar. Jag har suttit bänkad framför TV:n för att se vad hon tittar på TV. Och kan säga att det finns inget fel där med tanke på vad hon ser på för typ av program. Jag kan inte erinra mig att hon har någon kompis några år äldre. Den enda fadäsen jag kan hitta är Zalando som fick kritik för deras produkter vars BH var i storlekar för 9-10-åringar. Efter en apropå med hjälp av en skjutgärnsreporter på Expressen togs dessa produkter bort.