Välj en sida

De senaste stora vinnarna är bland annat Miljöpartiet som vinner alltmer makt hos unga väljare. Miljön är en fråga som är i fokus och vem är inte då bättre än Miljöpartiet. Jag är då av en helt annan åsikt, då miljöpartiet inte är mitt val av parti att sympatisera med i stora drag.

 

Jag har personligen stött på Gustav Fridolin i samband med att jag medverkade i Ekdals debattprogram på Tv4 för ca 2 år sedan. Och måste säga att det är en välslipad ung man som tidigt valde en politisk karriär. Frågan är huruvida Miljöpartiets riktning kommer att ändras i och med de två nya språkrören däribland Gustav Fridolin i spetsen med ett mycket stort väljarstöd.

 

Enligt en artikel i DN.se har väljarstödet ökat för Miljöpartiet och således hela oppositionen med Sverigedemokraterna som vågmästare. Är dock från mitt perspektiv att man ska ta Miljöpartiet på allvar som en kraftig motståndare. Innan de har mobiliserat sig måste ”Moderaterna” komma med konkreta motargument.

Frågan är som sagt om Miljöpartiet får en rejäl vändning i en riktning som är väl avgörande vid nästkommande val.

 

Men bakom miljökulisserna

Föreligger strävan om total kontroll av människan så till den grad att ordet frihet bör raderas ur språket a lá 1984. Jag undrar vad de ”ung väljarna kommer tycka när de ska kartläggas och personliga utsläppskvoter införs. Men vad gör det, allt för miljön.

Fridolin:s sätt att styra in partiet till en liberal fåra må vara en lyckad strategi. Ändock hoppas jag att miljöpartisten vaknar upp från fördunklet och inser att det finns helt andra alternativ.

Återkommer mer om det här ämnet.