Välj en sida

Samarbete som saknasEfter första samtalet med Riksdagens talman hörs en tydlig nyans av projicering mot oppositionen gällande ansvar.

Det är om inte annat den borgerliga politiken som har drivit sakfrågan till där den befinner sig just nu, likväl som Socialdemokraternas egna politik. Annie Lööf gav en tydlig replik till Stefan Löfven vars besked gav lyckönskningar om att lycka till att bilda en Regering.

Vänstern med Jonas Sjöstedt, som har sett fram emot att regera med dess förmåner, gick abrupt i stöp, får vi se som en stor vinst. Jonas Sjöstedt är för mig en urtyp av kommunist vars svikna ansikte visar färg när karriären inte blev som han hade tänkt sig. Jag föreslår att Jonas Sjöstedt startar en friskola, en sådan som inte tar ut vinst. Så kan han där basunera ut sin ideologi och (försöka) leva som han lär. Det gör alla vänsterpartister…

 

Det är mycket möjligt att
Stefan vet precis vad han gör, oavsett om han är en god förhandlare. Jonas Sjöstedt som påstår att Vänster, Miljöpartiet och Socialdemokraterna vann valet tillsammans, vilket får stå för honom. Så är det viktigt att man går till val med en konkret plan och utstakat samarbete. Fredrik Reinfeldt förtydligade flertalet gånger under partiledardebatter med frågeställningar, om en klarare bild i hur samarbetet ser ut jämfört med ett befintligt samarbete vilka Alliansen har haft i många år. Stefan Löfven var duktig att hålla debatten så tillvida att han undvek frågan på ett mästerligt sätt.

Det är i och med det oansvarigt att nu skjuta ifrån sig ansvaret nu, som ingick i Stefan Löfven:s uppgift innan han gick ut till val. Frågan är dock vilka som saknar mest kompetens i frågan, Stefan Löfven eller folket som röstade på oppositionen 2014 utan redovisning för en konkret plan.

Huruvida Sverigedemokraterna av ideologiska skäl röstar igenom ett budgetförslag som kommer från oppositionen. Vilket därmed fäller Miljöpartiet och Socialdemokraterna, som i sin tur skapar en regeringskris. Vilket är kontentan av ett ofullständigt samarbete innan man går till val, ger oavsett vad plats för Jonas Sjöstedt, som skulle kunna vika några tum vad gäller vinster i välfärden.

Det som är väldigt intressant att se i det pragmatiska parlamentariska läget, är att se hur mycket karriärister till dessa politiker. Kan vika sina ideologiska själ åt sidan för att hålla Sverigedemokraterna utanför och regera.