Välj en sida

Jag tänker närmast på de ansikten man fick se under talet Sverigedemokraterna:s ordförande Jimmie Åkesson höll i sitt tal i Almedalen. Han pratade om hur andra partier pratade om just Sverigedemokraterna istället för deras egen politik. Och vad jag kunde höra via YouTube så pratade bara Jimmie Åkesson om vad andra partier säger, istället för att han klargör under sitt tal varför de skulle vara det självklara alternativet.

 

För att vinna över sin ”fiende” eller i det här fallet sin opponent måste man lära sig känna sin fiende. Så därför har jag tidigare debatterat med just en Sverigedemokrat. Det hela började med att hans incitament till att fundera mer över Sverigedemokraterna som ett alternativ att rösta på är just av den enkla anledning att det finns små kort av Sverigedemokrat inom oss alla.

Jag förstod inte argumentet alls, men för att blida mig en uppfattning om vad denne ”Sverigedemokrat” menade så var jag tvungen att höra mer om vad han hade att säga om den saken.

 

Flytta dit där problemet finns

Var ett av de första argumenten som från denne sympatisör, som dessutom vägde mest. ”Lätt för dig att säga som har bott dels i Täby och i Vallentuna, men har du varit i förorterna däribland Rosengården?

Jag blir helt ställd måste jag säga och under en tyst minut (inte för att sörja) utan för att ge ett svar. Det är just då jag kom att tänka på vad Gustav Fridolin sa när han blev ställd mot väggen i början av Almedalsveckan varpå han berättade om ett tips han hade fått från en av de fd. språkrören i Miljöpartiet. ”Om du inte vet vad du ska säga, säg som det är”.

”Nä, jag har inte varit i Rosengård så pass länge för att blida mig en uppfattning om hur läget är i ett större perspektiv. Därför ber jag dig att berätta för mig hur du ser och uppfattar miljön.”

 

Då började bombningen där jag fick höra det ena och det andra. Allt från hur det sparkas på människor som ligger ned och hur en papperskorg blir misshandlad och hur fyrverkerier hanteras på nyårsafton. Orden från ”Sverigedemokraten” kom som när en häst galopperar och du får verkligen inte stopp på den skenande besten. Vid detta ögonblick får jag en upplevelse om hur David kände sig när Goliat ställer sig framför honom som en okrossbar jätte.

När slutpläderingen börjar komma till ända och min opponent kommer till hur det ser ut i Täby eller för den delen där jag bor angående invandrartäthet i vissa områden. Jag kan ju inte säga något annat än att jag kan inte erinra mig om att det är total avsaknad av namn som är i ton och härkomst från andra länder än Sverige. Framförallt namn av arabisk karaktär som denne Sverigedemokrat använder som ett exempel.

Vid det är skedet vet jag inte vad jag ska ta mig till. Så jag ställer en fråga som indirekt repeterar det han säger. Därutöver undrar jag också vad problemet är.

Så du menar helt enkelt att pga. av att många Svenskar likt mig bor i områden där det i ditt tycke inte är lika invandrartätt som i andra förorter. Utgör det mig till en Sverigedemokrat? Är det för att jag bor där få invandrare bosätter sig eller påstås det att jag har gjort ett medvetet val att bosätta mig där färre invandrare bor? Vad jag ser så är det 50 % i min port som kommer från andra länder än Sverige exklusive min egen sambo.

Till svar fick jag ”-Nej, eller ja.. heee ööö. Inte direkt men ändå.”

 

Försöka förstå sig på Sverigedemokrater

Blir svårt för man önskar att det var lite mer pålysta. Det skulle om inte annat slipa till debatten och för egen del slipa till argumentationer. Just nu så känns det som diskussioner med min dotter på 4 år som tror sig kunna ha ketchup på all mat eller lägga sig när hon behagar.