Välj en sida

Med förvåning ser jag utfrågning på SVT rulla igång i fullt ös med frågeställning där Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven ställs mot väggen illa kvickt. Oneliner-replikering fungerar inte lika väl, speciellt när man inte är tillräckligt insatt i frågorna där det förväntas en till synes obegriplig vidd om allmänkunskap. Allmänbildning och koll på siffror är precis vad vi ska förvänta oss av en Statsminister.

 

Försvaret är lika het potatis till fråga som Skolan där det förväntas att man lägger ned resurser på att effektivisera och förstärka försvaret i och med den oroliga tid vi lever i idag. Huruvida vi får en BrunRöd sörja av koalitionsregering framgent eller för den delen unga stadsbor till Miljöpartisympatisörer med Röd borgerlig regering kvarstår att se. Socialdemokraterna vill inte minska på försvaret vilket Miljöpartiet vill. Frågan är om Socialdemokraterna blir så stora som de tror. Kan han hålla det han har sagt?

 

Skogen ska tydligen ge jobb, varpå jag med min erfarenhet inom skogsarbete ser det som något otydligt. Dels för att den mest alarmerande gruppen ungdomar som av stor del inte tar vilket arbete som helst. Inte ser med tjusning att arbeta inom skogsindustrin. I Småland där jag arbetade som arbetsledare var det enbart män från Polen som utför arbetet. Svenska ungdomar som sommarjobbade fick nog efter första arbetsdagen och fuskade dessutom sig genom den där jag fick rätta till eländet. Biobränsle är motivet vilket får kritiska frågor tillbaka när det ifrågasätts om antalet arbeten det skulle kunna ge. Det är en mycket liten betydande andel bilar som drivs på just biobränsle.

SVT:s egna hashtag ”Dinröst” för programmet ”utfrågning”  ger en förhållande vis liten andel sympatier för Lövfen och hans politik. Socialdemokraterna verkar en aning föråldrade så att säga.