Välj en sida

Bli en lärareFör att ändra på människor krävs det en dialog. Det är väl alla med på? Hur får man då människor man anser tänkt fel, ändra sin åsikt när vi stänger dörren för dialog?

Jag ser otaliga uppdateringar på Facebook och i andra medier där vi bannlyser de röster som har utropat Sverigedemokraterna till det 3:e största partiet. Det går så långt så att jag kan inte läsa dessa statusuppdateringar högt inför mina barn vilka är blandade med svärord till skällsord, hot om våld, etc, etc.

 

Jag uppmanar att alla tar en dialog istället. För det är bristen på dialog som har skapat situationen som den ser ut just nu, rättare sagt en oavkortat moderat politik som delvis har lagt locket på. Humanist samtidigt som man anspelar på en realistisk politik har direkt spelat Sverigedemokraterna i händerna, som Åsa Linderborg klargör i Aftonbladet. Vem ska vi tacka detta för, när det är så pass många Moderater som har lämnat den blåa falangen, till en minst lika blå falang med en provokativ agenda? Utöver det syns tydliga signaler att samtliga partier har tappat några röster till detta befläckade parti Sverigedemokraterna.

Det är knappast märkligt att ingen vågar erkänna att de röstade på Sverigedemokraterna. Se själv vart solidariteten och respekt för andras åsikter tog vägen. Vill du på riktigt hitta en Sverigedemokrat, måste du kunna föra en dialog på ett ödmjukt och respektfullt sätt som ger förtroende. Och till skillnad från politiker, att de känner att någon lyssnar till de problem som de upplever, i deras vardag.

Vi kan häri endast skylla på den politik som har förts, mer än att kalla människor för imbecilla. Hur många av Er har faktiskt läst hela partiprogrammet för det parti Ni faktiskt röstade på? Har Ni läst de övriga partiprogrammen?

 

Så bli vän /fortsätt vara vän med dessa Sverigedemokrater, för om du vill göra någon upplyst måste du lära dem. Det kan du inte göra om du tar bort dem från listan likväl som motar bort dem. De blir bara fler då. Ta även i beaktande att det är de äldre, pensionärer som har givit Sverigedemokraterna rekordskjuts in till riksdagen. Så det handlar inte endast om icke upplysta människor i vår vardag.