Välj en sida

Kronan rasar Val2014Blir början på det maktskifte som nu ska installeras inom kort, något negativ framton av en tidigare historiskt positiv utveckling? Det är dock den verkliga effekten av ett samhälle med kommande skatter och en höjning av befintliga skatter. Från ett marknadsekonomiskt perspektiv så är det här det sämsta valet man kan få skriver Di.se.

Ekvationen är inte så svår. Vi kan inom kort förvänta oss höjd bensinskatt vilket kommer bli miljöpartiets första apropå. Till mer andra imbecilla förslag om olika förbud m.m. Därefter följs det av fler skatter vilka ska inbringa staten många miljarder till statskassan.. Ett naturligt förlopp när en Röd-Grön regering bildas. Bankerna kommer få se framemot en ”bankskatt” och vi kan förvänta oss fler skatter för andra branscher

 

Magdalena Andersson är inte Finansminister ännu, men ack så väl tilltänkt för den posten. Hon har tidigare under debatter kallat Anders Borg för världsmästare i skattesänkningar. Vilket talar väl för honom för bättre komplimanger kan man inte få i det nordliga landet vars skattetryck har varit bland de högsta i världen. Det som är intressant i den sakfrågan är att skatteintäkterna till staten har ökat under dessa år, trotts att skatten har sänkts.

-Det återstår att se om liknande siffror kan redovisas likväl som statsskulden håller sig på samma nivå mot BNP som de senaste 8 år under alliansens tid. Hon är beredd satt söka brett stöd, vilket banar väg för tankar om blocköversrkidanden samarbeten i sakfrågor (som jag skrev om tidigare). Det är en av de andra mest intressanta punkter framgent.