Välj en sida

JuholtSer jag som tämligen märkligt förfarande, för är han verkligen så intressant person. Han fifflade likt många andra politiker eller var rent oförstående kring regelverket. När jag väl öppnar dessa kvälls och dagspress-sajter, hänger de stora rubrikerna tungt över layout:en. Vilka jag inte har haft så mycket tid att reagera till i samband med sajtbyggande åt en vän tillika omhändertagande av smått sjuka familjemedlemmar. Försöker jag förstå tanken bakom boken.

Nåväl, ämnet är redan igång så då är det lika bra att analysera läget och om det kvarstår några egentliga oegentligheter kring Juholts avgång. Eller finns det inget vettigare att skriva om?

 

Juholt…

Det var ett parti i kris där man febrilt letade efter en partiordförande. Juholt fick platsen på stolen med Socialdemokraternas stöd, men tyvärr så blev resan kort där han redan från början enligt mig hade ett drev från media. Tillslut så hittade de något och Juholt fick helt enkelt avgå. Nog om det, nu är det som så att det har släppts en bok om Juholt och lite mer bakom kulisserna information som gör det hela etter värre, eller mer intressant.

Håkan Suhonen är en profil inom Socialdemorkaterna vars bok tar upp skandalen kring Juholt. Med detaljer om hur Juholt blev behandlad av sina partikamrater. Jag har inte läst boken så jag kan inte kommentera den mer än att jag vill ifrågasätta detta drev mot en man som för mig inte bör utsättas av detta när han väl har lämnat partiet. Det verkar som att han har en helt annan agenda idag, långt från politiken(?)

Juholt har där emot börjat läsa boken, några sidor i taget som han själv utrycker det. Det är smärtsamt och ärligt är fler kommentarer som Juholt lämnar efter sig i en intervju.

Eftersom jag nu skriver detta så kan jag om inte annat för att göra en analys av läget, köpa boken och förkovrar mig mer av händelsen som för Socialdemokraterna är unikt av sitt slag. Det har inte hänt att en partiledare avgår och försätter partiet i en sådan kris som det var under dessa år.

Jag undrar ändå om denna uppståndelse är av så stor vikt. Jag ser hellre en genomlysning av Miljöpartiet och Vänstern med deras ideologier, fadäser etc.